Barilla Spaghetti Bolognese recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
85 g rajčatový protlak
0,5 šálků suché bílé víno
0,5 lžiček čerstvý tymián
2 řapíky řapíkatý celer
220 g mleté telecí maso
220 g mleté vepřové maso
0,5 šálků plnotučné mléko
2 lžíce extra panenský olivový olej
1 balíček Barilla Spaghetti č. 5
55 g Pancetta

Postup přípravy receptu

  1. Pancettu (můžeme nahradit slaninou) umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. Ve velkém hrnci (6 - 8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. Do hrnce přidejte pancettu, nasekané cibuli, celer, mrkev a na plátky nakrájený česnek. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení

  2. Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. Za stálého častého míchání maso orestujte do hněda. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1,5 hodiny

  3. Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) podle chuti. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30 - 35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni

  4. Špagety uvařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily

  5. Barilla Spaghetti Bolognese rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem

  6. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii

  7. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!