Barilla Spaghetti Bolognese recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 1 ks mrkev 85 g rajčatový protlak 0,5 šálků suché bílé víno 0,5 lžiček čerstvý tymián 2 řapíky řapíkatý celer 220 g mleté telecí maso 220 g mleté vepřové maso 0,5 šálků plnotučné mléko 2 lžíce extra panenský olivový olej 1 balíček Barilla Spaghetti č. 5 55 g Pancetta
Postup Barilla Spaghetti Bolognese
Postup přípravy receptu
-
Pancettu (můžeme nahradit slaninou) umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. Ve velkém hrnci (6 - 8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. Do hrnce přidejte pancettu, nasekané cibuli, celer, mrkev a na plátky nakrájený česnek. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení
Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. Za stálého častého míchání maso orestujte do hněda. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1,5 hodiny
Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) podle chuti. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30 - 35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni
Špagety uvařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily
Barilla Spaghetti Bolognese rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii
Pro více informací navštivte www.barilla.cz