Bavorské vdolky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 63 g cukr 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 kelímek marmeláda 1 ks citron 18 g droždí cukr moučka 500 g polohrubá mouka polohrubá mouka smetana ke šlehání 1 hrnek olej na smažení 200 g vlažné mléko 58 g rozpuštěné máslo 1 hrst strouhaný tvaroh
Postup Bavorské vdolky
Postup přípravy receptu
-
Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout
Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku
Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé
Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem
Bavorské vdolky podáváme i studené
Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.