Bezlepkové hraběnčiny řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 špetky sůl 250 g máslo 4 ks žloutek 0 balíčků kypřící prášek do pečiva 110 g třtinový cukr 450 g bezlepková mouka (Jizerka) náplň 1 kg jablko 1 balíček vanilkový cukr 2 lžičky citronová šťáva 1 balíček skořicový cukr na potření 4 ks bílek 80 g třtinový cukr
Postup Bezlepkové hraběnčiny řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem.
Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme sůl, žloutky, cukr a máslo. Ze surovin vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na dva díly a jeden menší díl zatím uložíme do mrazáku. První díl vyválíme a vyválené těsto položíme na plech s pečicím papírem.
Bílky ušleháme na sníh a přimícháme cukr. Na těsto rozdělíme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Na jablka rozdělíme sníh z bílků a něj nastrouháme druhý díl těsta.
Moučník pečeme asi 20 -30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
Bezlepkové hraběnčiny řezy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.