Bezlepkové lívanečky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 dkg cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 dkg máslo 0,25 l mléko 2 dkg droždí 3 lžičky cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 1 kelímek měkký tvaroh 1 kelímek švestková povidla 25 dkg bezlepková mouka shar mix b
Postup Bezlepkové lívanečky
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáme bezlepkovou mouku. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 45 minut
Vykynuté naléváme malou naběračkou do olejem vymazaného lívanečníku nebo na pánvičku a pečeme z obou stran. Upečené lívance mažeme povidly a ozdobíme trochou oslazeného tvarohu nebo šlehačkou
Bezlepkové lívanečky podáváme jako výborný sladký pokrm při různých příležitostech.