Bezlepkové makové krekry recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 11 g cukr 3 g sůl 1,5 ks vejce 25 g máslo 2 g kypřící prášek do pečiva 5 - 10 g celý mák 15 g hladká kukuřičná mouka 85 g bezlepková mouka Nomix 30 ml smetana (17 % tuku)
Postup Bezlepkové makové krekry
Postup přípravy receptu
-
Nejprve promícháme suché suroviny (mouky, cukr, sůl, mák, prášek do pečiva) a potom prohněteme s ostatními - vejce, máslo a smetana
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím
Z těsta vyválíme co nejtenčí placku (maximálně 2 mm silnou), přeneseme na plech a vykrájíme tvary
Krekry pečeme do křupava asi 20 minut při 170 °C
Bezlepkové makové krekry podáváme podle chuti k různým příležitostem.