Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 100 g šunka 1 lžíce čerstvá bazalka 0 lžiček sušené oregano 1 špetka mletý černý pepř 1 plechovka loupaná rajčata těsto 300 ml voda 200 g směs na jáhlové těsto nominal na ozdobu 50 g sýr pecorino
Postup Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.
Způsobů tvarování je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájíme rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme vařit do vroucí vody asi na 5 - 6 minut. Po vytažení necháme noky odkapat v cedníku.
Česnek nakrájíme na plátky a šunku (ideálně prosciutto) nakrájíme na kostičky. Na lžíci olivového oleje osmahneme nakrájený česnek, pak přidáme šunku a na chviličku i sušené oregano. Nakonec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala.
Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.
Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.