Bezlepkové těstoviny s bazalkovým pestem a restovanými semínky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 120 g parmazán 4 snítky čerstvá bazalka 70 g kešu ořechy 500 g bezlepkové těstoviny 200 ml olivový olej extra panenský 120 g sýr pecorino 70 g směs semínek
Postup Bezlepkové těstoviny s bazalkovým pestem a restovanými semínky
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme na skus. Během vaření připravíme pesto: Otrháme lístky bazalky, omyjeme je a necháme okapat
Lístky nasekáme nadrobno, přidáme nastrouhané sýry, přepasírovaný česnek, sůl, pepř a olivový olej
Na pánvi nasucho orestujeme oříšky kešu. Po vychladnutí je nasekáme nebo nameleme, vše smícháme a vypracujeme do jemného pesta
Pesto promícháme s uvařenými těstovinami. Hotové bezlepkové těstoviny ozdobíme nasucho orestovanými semínky a lístky bazalky
Příprava těstovin vyjde na více než 150Kč
Tip: Můžeme přimíchat také semena quinoa.