Bezlepkové těstoviny s bazalkovým pestem a restovanými semínky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
120 g parmazán
4 snítky čerstvá bazalka
70 g kešu ořechy
500 g bezlepkové těstoviny
200 ml olivový olej extra panenský
120 g sýr pecorino
70 g směs semínek

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme na skus. Během vaření připravíme pesto: Otrháme lístky bazalky, omyjeme je a necháme okapat

  2. Lístky nasekáme nadrobno, přidáme nastrouhané sýry, přepasírovaný česnek, sůl, pepř a olivový olej

  3. Na pánvi nasucho orestujeme oříšky kešu. Po vychladnutí je nasekáme nebo nameleme, vše smícháme a vypracujeme do jemného pesta

  4. Pesto promícháme s uvařenými těstovinami. Hotové bezlepkové těstoviny ozdobíme nasucho orestovanými semínky a lístky bazalky

  5. Příprava těstovin vyjde na více než 150Kč

  6. Tip: Můžeme přimíchat také semena quinoa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!