Bezový kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
4 ks hřebíček
750 g cukr krystal
citronová šťáva
1 ks celá skořice
3 kg bez

Postup přípravy receptu

  1. Zralý bez i se stopkami umyjeme. Potom bobulky obereme a dáme do sklenic.

  2. Vodu s cukrem, skořicí a hřebíčky dobře povaříme a do vychladlého roztoku přidáme citronovou šťávu. Přecedíme, nalijeme do sklenic a dobře uzavřeme. Vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou a sterilujeme 10 minut od bodu varu nebo 30 minut při teplotě 80 °C.

  3. Bezový kompot necháme v hrnci vychladnout, potom vybereme a uložíme v chladu a temnu. Bezový kompot používáme dle chuti a potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!