Bezový kompot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l voda 4 ks hřebíček 750 g cukr krystal citronová šťáva 1 ks celá skořice 3 kg bez
Postup Bezový kompot recept
Postup přípravy receptu
-
Zralý bez i se stopkami umyjeme. Potom bobulky obereme a dáme do sklenic.
Vodu s cukrem, skořicí a hřebíčky dobře povaříme a do vychladlého roztoku přidáme citronovou šťávu. Přecedíme, nalijeme do sklenic a dobře uzavřeme. Vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou a sterilujeme 10 minut od bodu varu nebo 30 minut při teplotě 80 °C.
Bezový kompot necháme v hrnci vychladnout, potom vybereme a uložíme v chladu a temnu. Bezový kompot používáme dle chuti a potřeby.