Bílá hovězí polévka se sýrem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2,5 l voda 1 lžička vegeta 4 kuličky nové koření mletý pepř 2 lžíce nasekaná petrželka 10 kuliček černý pepř 30 g řapíkatý celer 2 dl smetana na vaření 1 kg hovězí hrudí 4 ks slepičí žloutek 80 g strouhaný sýr (parmazán, eidam)
Postup Bílá hovězí polévka se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Maso omyjeme. Smícháme smetanu se žloutky. Petrželku omyjeme a usekáme na jemno. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky
Do studené vody vložíme maso, cibuli a česnek. Přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a trochu soli. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni nejméně 2 hodiny. Během vaření sbíráme sítkem pěnu
Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme. Opět přivedeme k varu, přidáme celer. Povaříme asi 3 minuty a vmícháme smetanu se žloutky
Na talíře rozdělíme strouhaný sýr, který zalijeme horkou hovězí polévkou. Ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Při slavnostnější příležitosti podáváme k bílé hovězí polévce se sýrem rajčatové toasty.