Biskupská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 200 g máslo rozinky 1 ks citron 0.5 balíčku prášek do pečiva 250 g tvaroh 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr kandované ovove poleva 100 g čokoláda na vaření 80 g ztužený pokrmový tuk
Postup Biskupská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce.
Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut.
Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.