Vepřový plátek na bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 ks citron 3 lžičky bazalka 1/2 lžičky chilli 3 lžičky oregano 6 - 8 lžic olivový olej olej na smažení 1 lžička mletá sladká paprika 4 ks vepřový plátek
Postup Vepřový plátek na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Z oregana, bazalky, sladké papriky, chilli papričky, olivového oleje a šťávy z poloviny citronu umícháme marinádu
Použít můžeme bazalku a oregano sušené, pokud ale máme zdroj čerstvých bylinek, nasekáme najemno hrst lístků bazalky a menší hrstku lístků oregana. Z čerstvých bylinek je marináda voňavější a usmažené maso má výraznější chuť. Do marinády z čerstvých bylinek můžeme přidat i více oleje
Plátky vepřového masa zlehka naklepeme a z obou stran hustě potřeme marinádou. Naložené maso necháme 12 hodin uležet v chladu
Vepřové plátky smažíme zprudka na oleji z obou stran, nebo grilujeme na zahradním grilu. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme je s pečenými brambory a se zeleninovým salátem.