Blesková vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks máslo
1 ks cibule
podle chuti
sůl
vegeta
dijonská hořčice
mletý černý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, potom je dáme zchladit do studené vody a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme také nadrobno.

  2. Vejce rozkrojíme na dvě poloviny, ze kterých vyjmeme žloutky a umícháme je s máslem do pěny. Bílky nakrájíme nadrobno. Do pěny přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené bílky, sůl, vegetu, mletý černý pepř, dijonskou hořčici a všechno dobře promícháme.

  3. Bleskovou vajíčkovou pomazánku natíráme na chléb a nakonec ji posypeme nasekanou pažitkou.

  4. Recepty na velikonoční pečivo a jiné dobroty


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!