Bleskový koláč s džemem a sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
mouka na vysypání
těsto
2 ks vejce
80 g cukr krupice
citronová kůra
80 g hrubá mouka
1 lžíce horká voda
poleva
1 ks bílek
30 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, až začne hmota bělat a houstnout. Přidáme asi polovinu mouky, 1lžíci horké vody a strouhanou citronovou kůru. Druhou polovinu mouky zlehka vmícháme spolu s tuhým sněhem ušlehaným z bílků.

  2. Plech vymastíme a vysypeme. Na něj rozetřeme asi 1,5 cm silnou vrstvu těsta a dáme do dobře vyhřáté trouby na 200°C upéct.

  3. Upečený piškot potřeme džemem a nahoru rozprostřeme tuhý sníh ušlehaný z bílku a cukru. Bleskový koláč vrátíme na chvíli do trouby, u které jsme snížili teplotu na 120°C a zapečeme.

  4. Upečený bleskový koláč s džemem a sněhem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!