Bleskový koláč s džemem a sněhem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání mouka na vysypání těsto 2 ks vejce 80 g cukr krupice citronová kůra 80 g hrubá mouka 1 lžíce horká voda poleva 1 ks bílek 30 g cukr krupice
Postup Bleskový koláč s džemem a sněhem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, až začne hmota bělat a houstnout. Přidáme asi polovinu mouky, 1lžíci horké vody a strouhanou citronovou kůru. Druhou polovinu mouky zlehka vmícháme spolu s tuhým sněhem ušlehaným z bílků.
Plech vymastíme a vysypeme. Na něj rozetřeme asi 1,5 cm silnou vrstvu těsta a dáme do dobře vyhřáté trouby na 200°C upéct.
Upečený piškot potřeme džemem a nahoru rozprostřeme tuhý sníh ušlehaný z bílku a cukru. Bleskový koláč vrátíme na chvíli do trouby, u které jsme snížili teplotu na 120°C a zapečeme.
Upečený bleskový koláč s džemem a sněhem nakrájíme a můžeme podávat.