Borůvkové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce cukr moučka 300 g borůvky 300 g hladká mouka 200 ml vlažné mléko 100 g rozpuštěné máslo 100 g tvrdý tvaroh 20 g čerstvé droždí
Postup Borůvkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Borůvky očistíme, omyjeme, osušíme a promícháme se lžící moučkového cukru. Mouku prosejeme a přisolíme. Mléko ohřejeme asi na 30 °C, nesmí být horké. Tvrdý tvaroh nastrouháme. Máslo rozpustíme
V míse utřeme droždí s cukrem. Když se kvasnice rozpustí, vmícháme vejce, mouku a postupně i vlažné mléko. Hmotu zpracujeme v hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Až těsto zdvojnásobí objem, vyválíme z něj na pomoučněném vále placku asi 0,5 cm vysokou. Z placky vykrajujeme čtverce 4x4 cm. Do jejich středu klademe pocukrované borůvky a těsto zpracujeme v knedlíček
Borůvkové knedlíky vaříme ve vodě asi 6 - 8 minut
Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou lžící a na talíři sypeme strouhaným tvarohem, poléváme rozpuštěným máslem a přisladíme moučkovým cukrem.