Borůvkové koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
cukr moučka
těsto
sůl
4 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce rum
0.3 l mléko
150 g mouka polohrubá
100 g borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, mléko, rum a sůl přivedeme k varu, za neustálého míchání přisypáváme mouku a mícháme tak dlouho na mírném ohni, až se těsto nechytá dna kastrolu.

  2. Vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a potom vmícháváme zbylá vajíčka jedno po druhém. Nakonec přidáme borůvky.

  3. Z těsta malou lžičkou vykrajujeme kuličky, které smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené koblížky osušíme na ubrousku a ještě horké obalíme v moučkovém cukru, který lze vylepšit přidáním vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!