Bramborová kaše s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
1 kg brambory
1 svazeček pažitka
podle chuti
sůl
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.

  2. Vejce uvaříme natvrdo. Mléko a máslo ohřejeme.

  3. Uvařené brambory scedíme a společně s mlékem a máslem rozšťoucháme na hladkou kaši. Případně můžeme použít ruční mixér.

  4. Vejce oloupeme a přes sítko na vařené brambory (jako na bramborový salát) je protlačíme. Pažitku očistíme a nakrájíme najemno. Místo pažitky můžeme použít jarní cibuli.

  5. Do klasické bramborové kaše vmícháme vejce a pažitku. Podle chuti ji na konec osolíme a jen lehce vařečkou promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!