Bramborová pizza s hermelínem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajče
2 ks hermelín
mletý bílý pepř
5 ks větší brambory
3 lžíce strouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nakrájíme na tenčí plátky, nejlépe pomocí struhadla. Na plátky nakrájíme také rajčata a hermelín. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe plátky brambor prostřídanými rajčaty a hermelínem. Brambory se musí vzájemně překrývat. Povrch posolíme a opepříme, posypeme parmezánem

  3. "Pizzu" pečeme asi 20 minut, až začne povrch hnědnout. Ke konci pečení můžeme troubu nastavit na grilování a brambory budou křupavější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!