Bramborová pomazánka s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 600 g brambory 1 špetka majoránka 1-2 ks cibule 1 sklenice majonéza 2 lžíce hořčice 1 špetka mletý pepř 4 ks vejce natvrdo 1 plechovka šťáva z uzených šprotů
Postup Bramborová pomazánka s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vystydnout.
Uvaříme si vajíčka natvrdo. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Bílky (tzv. prdelky) z vajíček také nastrouháme najemno a přidáme k bramborám. Přidáme nastrouhanou nebo velmi jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánku spojíme majonézou dle chuti. Někdo radši mastnější, někdo méně, ale doporučuji použít kvalitní majonézu výraznou chuťově. Přidáme šťávu z uzených šprotů, 2 lžíce hořčice, sůl, majoránku, dle chuti i pepř. Vše poctivě promícháme a necháme v lednici odležet alespoň pár hodin.
Bramborová pomazánka s vejci je výborná na chlebíčky, na ozdobení můžete použít zbytek vajíček.