Bramborová pomazánka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
600 g brambory
1 špetka majoránka
1-2 ks cibule
1 sklenice majonéza
2 lžíce hořčice
1 špetka mletý pepř
4 ks vejce natvrdo
1 plechovka šťáva z uzených šprotů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vystydnout.

  2. Uvaříme si vajíčka natvrdo. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Bílky (tzv. prdelky) z vajíček také nastrouháme najemno a přidáme k bramborám. Přidáme nastrouhanou nebo velmi jemně nakrájenou cibuli.

  3. Pomazánku spojíme majonézou dle chuti. Někdo radši mastnější, někdo méně, ale doporučuji použít kvalitní majonézu výraznou chuťově. Přidáme šťávu z uzených šprotů, 2 lžíce hořčice, sůl, majoránku, dle chuti i pepř. Vše poctivě promícháme a necháme v lednici odležet alespoň pár hodin.

  4. Bramborová pomazánka s vejci je výborná na chlebíčky, na ozdobení můžete použít zbytek vajíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!