Bramborová srdíčka s bylinkovým máslem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 lžíce polohrubá mouka 300 g vařené brambory 2 lžíce bylinkové máslo
Postup Bramborová srdíčka s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme změklé bylinkové máslo, mouku, osolíme a vypracujeme v těsto
Těsto vyválíme na asi 1/2 cm vysoký plát, z nějž vykrajujeme srdíčka
Srdíčka opékáme na teflonové pánvi z obou stran dozlatova. Na pánev není potřeba dávat tuk, jelikož placičky již obsahují máslo
Bramborová srdíčka s bylinkovým máslem můžeme podávat jako chuťovku a také jako variantu přílohových placiček.