Bramborovo-čočkové placky s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 2 ks vejce 4 ks brambory 100 g čočka 120 g hladká mouka 1 snítka petrželová nať mletý černý pepř 1 lžíce sušená majoránka 450 g uzená předvařená rolka
Postup Bramborovo-čočkové placky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Z uzené vepřové rolky nakrájíme plátky o síle asi 1,5 cm. Čočku uvaříme spolu s oloupaným stroužkem česneku a snítkou petrželové natě doměkka. Čočka by měla být spíše rozvařená. Čočku scedíme (vývar nevyléváme) a vše necháme vychladnout. Další 4 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, promícháme s vychladlou čočkou, vejci a moukou. Bramborákovou směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou a podle potřeby naředíme vývarem z čočky. Těsto necháme asi 20 minut odležet
Na rozpáleném oleji tvoříme z těsta placky, na které položíme plátky uzeného masa a jakmile se těsto propeče, potřeme maso druhou vrstvou těsta, placku otočíme a zvolna dosmažíme dozlatova. Usmažené plněné placky necháme na ubrousku okapat a poté ihned servírujeme
Bramborovo-čočkové placky s uzeným masem nejlépe chutnají s kysaným zelím, nebo jinou nakládanou zeleninou.