Brgul recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ml olej
sůl
1 ks paprika
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
2 ks rajče
10 dkg klobása
1 ks chilli paprička
3 ks bobkový list
10 dkg uzené maso
2 ks hovězí bujon
4 špetky mletá sladká paprika
10 dkg pečené vepřové maso
10 dkg pečené kuřecí maso
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zpěníme drobně nakrájenou cibuli na omastku. Zaprášíme ji sladkou paprikou. Přidáme na kostky nakrájené maso, na proužky různou zeleninu podle sezony. Zalijeme vodou, přidáme masox, nové koření, bobkový list, chilli papričku a necháme vařit.

  2. Brgul povaříme jen krátce, protože jsou suroviny již předpečené. Podle chuti přisolíme. Až se to povaří, tak zahustíme solamylem rozmíchaným s trochou vody a necháme ještě chvíli povařit.

  3. Brgul podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!