Brgul recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ml olej sůl 1 ks paprika 2 lžíce solamyl 1 ks cibule 2 ks rajče 10 dkg klobása 1 ks chilli paprička 3 ks bobkový list 10 dkg uzené maso 2 ks hovězí bujon 4 špetky mletá sladká paprika 10 dkg pečené vepřové maso 10 dkg pečené kuřecí maso 4 kuličky celé nové koření
Postup Brgul recept
Postup přípravy receptu
-
Zpěníme drobně nakrájenou cibuli na omastku. Zaprášíme ji sladkou paprikou. Přidáme na kostky nakrájené maso, na proužky různou zeleninu podle sezony. Zalijeme vodou, přidáme masox, nové koření, bobkový list, chilli papričku a necháme vařit.
Brgul povaříme jen krátce, protože jsou suroviny již předpečené. Podle chuti přisolíme. Až se to povaří, tak zahustíme solamylem rozmíchaným s trochou vody a necháme ještě chvíli povařit.
Brgul podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.