Broskvový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 ml olej 4 ks vejce 4 lžíce máslo 3 - 4 lžíce marmeláda 1/2 l mléko 400 ml voda 120 ml voda 1 balíček prášek do pečiva 300 ml šťáva z kompotu 200 g cukr krupice 3 lžíce cukr moučka 300 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudink 1 balíček vanilkový pudink 1 konzerva broskvový kompot
Postup Broskvový moučník
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme podle návodu pudink z jednoho sáčku s vanilkovou příchutí, ale bez přidání cukru. Necháme ho dobře vychladnout. Během chladnutí jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup
Těsto připravíme tak, že celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme cukr, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva
Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C asi 40 minut
Připravíme si krém. Našleháme si dobře máslo s cukrem, asi 2 minuty elektrickým šlehačem, pak přidáváme po lžících dobře vychladlý pudink
Upečené a vychladlé těsto potřeme marmeládou, na kterou pak rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe okapané a pokrájené kompotované broskve
Nakonec si připravíme "želatinu" (viz. poleva) z balíčku pudinku s vanilkovou příchutí oslazeného cukrem a uvařeného se šťávou z kompotu, kterou doplníme maximálně do 750 ml vodou
Takto připravený čirý pudink po lžících naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod touto pudinkovou želatinou
Broskvový moučník necháme vychladnout a zatuhnout.