Domácí mandlový koláč s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 125 g máslo 50 g cukr krupice 80 g cukr moučka cukr moučka 3 lžíce hladká mouka 270 g polohrubá mouka 50 g mleté mandle 100 g mleté mandle 1/2 lžičky mandlová esence 1 konzerva broskvový kompot
Postup Domácí mandlový koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto 1: Z prosáté mouky se solí, másla, cukru, mletých mandlí a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme asi 30 minut odležet v chladu
Mezitím necháme okapat kompotované broskve a připravíme si těsto 2. Změklé máslo prošleháme s cukrem, vejcem, mletými mandlemi, hladkou moukou a mandlovou esencí do hladkého řidšího těsta
Odležené těsto 1 vyválíme na plát, kterým koláčovou formu vyložíme i po stěnách. Pak na ně naneseme a rozetřeme těsto 2, které poklademe okapaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Ovoce můžeme obměňovat podle chuti. Vhodné jsou kompotované broskve, hrušky nebo višně
Domácí mandlový koláč s broskvemi podle chuti sypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.