Bruschetta recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks rajče 2 lžíce olivový olej čerstvá bazalka 1 lžíce balzamikový ocet 1 ks červená cibule 2 ks ciabatta 2 ks bagetka
Postup Bruschetta
Postup přípravy receptu
-
Rajčata opláchneme studenou vodou. Slupku lehce nařízneme do kříže a oloupeme. Oloupaná rajčata nasekáme na drobné kostičky. Červenou cibuli nasekáme na drobné kousky, promícháme s rajčaty, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a nasekanou bazalku. Směs lehce osolíme
Ciabattu nebo bagetu nakrájíme na plátky a rozpečeme na toustovači nebo na grilu. Potřeme stroužkem česneku, jako topinku. Na vychladlé pečivo naneseme lžičkou silnou vrstvu rajčatové směsi a hotové bruschetty podáváme
Foto: Shutterstock.com