Bulgurové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1/2 ks pórek
100 g eidam
3 - 4 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
200 g bulgur

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Pórek očistíme a jemně usekáme na kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme, sýr nastrouháme a slaninu nakrájíme na drobné kostičky

  2. Ve větší míse promícháme vychladlý bulgur s pórkem, slaninou, sýrem, moukou a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a propracujeme v hustější těsto, které necháme asi 20 minut rozležet

  3. Mokrýma rukama tvoříme z těsta placičky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Usmažené placky necháme na ubrousku okapat

  4. Bulgurové placičky se slaninou, sýrem a pórkem podáváme teplé jako přílohu k masům, ale klidně i jako chuťovku s čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!