Bulgurové placky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 1/2 ks pórek 100 g eidam 3 - 4 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina mletý černý pepř 200 g bulgur
Postup Bulgurové placky
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Pórek očistíme a jemně usekáme na kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme, sýr nastrouháme a slaninu nakrájíme na drobné kostičky
Ve větší míse promícháme vychladlý bulgur s pórkem, slaninou, sýrem, moukou a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a propracujeme v hustější těsto, které necháme asi 20 minut rozležet
Mokrýma rukama tvoříme z těsta placičky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Usmažené placky necháme na ubrousku okapat
Bulgurové placičky se slaninou, sýrem a pórkem podáváme teplé jako přílohu k masům, ale klidně i jako chuťovku s čerstvým zeleninovým salátem.