Koláč s mascarpone a lesním ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
330 g máslo
330 g cukr moučka
150 g mascarpone
400 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
4 lžíce Extra Jam Lesní směs od Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme sníh. V další míse utřeme žloutky s cukrem a tukem. Pak postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem. Finálně šetrně a po částech zapracujeme sníh z bílků

  2. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto vyklopíme do formy a povrch uhladíme. V troubě pečeme 20 – 30 minut

  3. Po uvolnění z formy necháme koláč vychladnout. Následně ho překrojíme na polovinu. Spodní polovinu potřeme džemem, horní mascarpone a jemně slepíme dohromady. Ale pozor, nemělo by se stlačovat

  4. Koláč s mascarpone můžeme poprášit cukrem moučka a ozdobit sezonním ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!