Bylinkovo-česnekové máslo recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1/2 kostky máslo 1/2 lžičky čerstvá bazalka 1 lžička čerstvá petrželka 1 lžička česneková sůl
Postup Bylinkovo-česnekové máslo
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si čerstvé bylinky, které omyjeme, osušíme a nasekáme na velmi drobno. Máslo necháme povolit nebo úplně rozpustit a znovu trochu zatuhnout
Máslo dáme do misky, vmícháme česnekovou sůl, petrželku i bazalku
Máslo můžeme nechat zatuhnout a vytvarovat do válečku nebo hned roztírat na čerstvé pečivo. Chutná výborně v obojím případě
Bylinkovo-česnekové máslo je skvělé i k rybám, kdy kousek odkrojíme a položíme při servírování na talíř, případně jím potíráme rybu již při tepelné úpravě.