Čapíno - Cioppino z Kalifornie recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžičky sůl 90 dkg rajčata 20 dkg cibule 30 dkg celer 5 šálků voda 20 dkg rajčatový protlak 1 ks fenykl 45 dkg mušle 3 ks šalotka 90 dkg slávky 1 list bobkový list 3 lžíce olivový olej 1.5 šálek suché bílé víno 0,75 lžiček mletá sladká paprika 2 ks bílý chléb 90 dkg krabí maso 1.3 kg tilapie
Postup Čapíno - Cioppino z Kalifornie
Postup přípravy receptu
-
Upozornění před přípravou polévky: Nepoužíváme slávky poškozené, otevřené a nejezme ty, které se po přípravě pokrmu neotevřou. Živé slávky reagují poklepem na ulitu. Pořádně je očistíme kartáčkem a odstraníme před přípravou vousy
Zeleninu očistíme. Čerstvý fenykl nakrájíme na plátky, stejně tak oloupaný celer, oloupanou cibuli, šalotku a česnek
Velký hrnec nahřejeme na střední teplotu. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájený fenykl, cibuli, šalotku a sůl, přidáme česnek, mletou papriku a smažíme ještě cca 2 minuty. Poté vmícháme rajský protlak, přidáme rajčata pokrájená na kostky i se šťávou, víno, vodu, na kousky nakrájené krabí maso (případně z krevet), celer a bobkový list. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni cca 30 minut, až se vůně promíchají
Do polévky přidáme připravené očištěné slávky a opět přiklopíme. Ty by se měly po cca 5 minutách vaření otevírat. Nyní přichází na řadu vyloupané mušle a na větší kousky nakrájená tilapie či jiná podobná ryba. Čapíno - Cioppino z Kalifornie jemně vaříme a občas promícháme, až jsou slávky úplně otevřené. To by mělo trvat dalších 10 minut. Nyní polévku zkontrolujeme a zavřené slávky z ní vyjmeme i s bobkovým listem. Čapíno dochutíme solí a červenou paprikou podle potřeby
Čapíno - Cioppino z Kalifornie podáváme s bílým čerstvým chlebem či bagetou. Dobrou chuť.