Klasické kuře na paprice recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
4 porce kuře
40 g hladká mouka
mletá sladká paprika
2 dl smetana (12%)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme

  2. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou

  3. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme

  4. Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami

  5. Úvodní foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!