Klasické kuře na paprice recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 4 porce kuře 40 g hladká mouka mletá sladká paprika 2 dl smetana (12%)
Postup Klasické kuře na paprice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou
Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme
Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami
Úvodní foto: Shutterstock.com