Švýcarská omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 lžíce strouhanka
2 lžíce smetana
1 ks pórek
100 g eidam
mletý bílý pepř
1 lžička rozpuštěné máslo
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Teflonovou pánev lehce potřeme máslem

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vejce rozšleháme se smetanou, solí, pepřem a rozpuštěným máslem

  3. Do vaječné směsi vmícháme kolečka pórku, strouhanku a sýr a vytvoříme hustší hmotu, kterou nalijeme na rozehřátou pánev a smažíme do sražení omelety

  4. Švýcarskou omeletu podáváme s tmavým chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!