Švýcarky z vlastního těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 dl olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
2 dl mléko
0,75 kostek droždí
cukr krystal
mletá skořice
2 ks vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 lžíce kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme vejce a na kousky nadrobené droždí. Poté přidáme mléko s olejem a vypracujeme hladké těsto

  2. Těsto ihned rozválíme na obdélníkový plát a hojně posypeme mletou skořicí smíchanou s cukrem. Poté posypané těsto smotáváme a při smotávání potíráme po celém povrchu neposypané strany vejcem

  3. Smotané těsto krájíme na kolečka, která pokládáme na pečicí papír na plech a potíráme rozšlehaným vejcem. Švýcarky pečeme dozlatova 20 - 30 minut v troubě při 170 °C

  4. Švýcarky z vlastního těsta podáváme jako výborný skořicový moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!