Švýcarky z vlastního těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1,5 dl olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 2 dl mléko 0,75 kostek droždí cukr krystal mletá skořice 2 ks vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 lžíce kypřící prášek do pečiva
Postup Švýcarky z vlastního těsta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme vejce a na kousky nadrobené droždí. Poté přidáme mléko s olejem a vypracujeme hladké těsto
Těsto ihned rozválíme na obdélníkový plát a hojně posypeme mletou skořicí smíchanou s cukrem. Poté posypané těsto smotáváme a při smotávání potíráme po celém povrchu neposypané strany vejcem
Smotané těsto krájíme na kolečka, která pokládáme na pečicí papír na plech a potíráme rozšlehaným vejcem. Švýcarky pečeme dozlatova 20 - 30 minut v troubě při 170 °C
Švýcarky z vlastního těsta podáváme jako výborný skořicový moučník.