Fazolový hrnec s žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 ks mrkev 10 ks žampiony 3 lžíce olivový olej 1 konzerva krájená rajčata 1 konzerva rajský protlak 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř 1 konzerva fazole v tomatě
Postup Fazolový hrnec s žampiony
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Žampiony rozčtvrtíme
V hrnci vhodném do trouby rozehřejeme olej a vsypeme mrkev. Jakmile je osmahnutá, vmícháme cibuli a celer. Společně dále restujeme, až je cibule zlatavá. Pak vsypeme žampiony a ještě asi 3 minuty restujeme. Vlijeme fazole a rajčata přidáme taky bobkový list a protlak. Směs lehce osolíme a opepříme. Pokud máte rádi pikantní, může se přidat i chilli koření nebo přímo chilli paprička. Směs asi 5 minut podusíme
Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní nepřikrytý fazolový hrnec. Fazolový hrnec s žampiony pečeme asi 30 minut
Fazolový hrnec s žampiony podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej doplnit masem. Buď můžeme zvolit párky, grilované maso nebo třeba pečené koleno.