Kuskus s fazolovými lusky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
citron
1 konzerva tuňák v oleji
250 g kuskus
sojová omáčka
240 g sterilovaná kukuřice
200 g rajský protlak
mletá sladká paprika
100 g zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelené fazolové lusky uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a nakrájíme na kousky. Kukuřici scedíme. Tuňáka slijeme z oleje. Kuskus si připravíme podle návodu na obalu

  2. V hluboké pánvi na olivovém oleji osmažíme cibuli, uvařené lusky a následně přidáme kukuřici. Přisypeme kuskus, přidáme tuňáka a chvíli restujeme. Směs osolíme, přidáme trochu mleté papriky a sojovou omáčku. Nakonec vmícháme rajský protlak, ochutíme citronem a dobře prohřejeme

  3. Kuskus s fazolovými lusky rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!