Alsaský cibulový koláč recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- slanina 3 stroužky česnek sůl 1 špetka sůl cibule 1 dl voda 0,75 kostek droždí 1 lžíce olivový olej 400 g hladká mouka mletý černý pepř čerstvý kravský sýr
Postup Alsaský cibulový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, droždí, nalijeme vodu a olivový olej a vypracujeme těsto. Přikryjeme těsto fólií a necháme hodinu kynout v lednici
Mezitím si rozehřejeme pánev a orestujeme na ní nakrájenou slaninu a cibuli
Do čerstvého sýru přidáme sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku
Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme ochuceným sýrem a posypeme směsí cibule a slaniny. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 5 minut při 220 °C
Upečený alsaský koláč nakrájíme a podáváme ideálně se sklenicí bílého vína
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!