Lehká tukožroutská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 ks cibule
1/4 ks celer
5 ks rajče
1 kg mrkev
2 ks zelená paprika
1 ks hlávkové zelí
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme svrchních listů, nakrájíme na osminky, odkrojíme tvrdý košťál a zelí nakrájíme na nudličky

  2. Papriku očistíme a také nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky, stejně tak oloupaný celer. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  3. Všechnu zeleninu (kromě rajčat) vsypeme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená

  4. Základ na tukožroutskou polévku jen mírně osolíme, opepříme a dáme vařit, dokud není zelenina na skus. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a ke konci vaření je hodíme do hrnce k ostatní zelenině. Uvařená zelenina nesmí být ve finále příliš tvrdá, ale ani rozvařená

  5. Když máme tukožroutskou polévku hotovou, podle potřeby ji dochutíme a můžeme podávat

  6. Tukožroutskou polévku jíme 7 - 14 dní, během této doby můžete sníst libovolné množství polévky. K ní si každý den dopřejeme jen povolené potraviny - další ovoce (kromě banánů) a zeleninu, později i bílé maso, ryby či rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!