Lehká tukožroutská polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 - 5 ks cibule 1/4 ks celer 5 ks rajče 1 kg mrkev 2 ks zelená paprika 1 ks hlávkové zelí mletý barevný pepř
Postup Lehká tukožroutská polévka
Postup přípravy receptu
-
Zelí zbavíme svrchních listů, nakrájíme na osminky, odkrojíme tvrdý košťál a zelí nakrájíme na nudličky
Papriku očistíme a také nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky, stejně tak oloupaný celer. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Všechnu zeleninu (kromě rajčat) vsypeme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená
Základ na tukožroutskou polévku jen mírně osolíme, opepříme a dáme vařit, dokud není zelenina na skus. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a ke konci vaření je hodíme do hrnce k ostatní zelenině. Uvařená zelenina nesmí být ve finále příliš tvrdá, ale ani rozvařená
Když máme tukožroutskou polévku hotovou, podle potřeby ji dochutíme a můžeme podávat
Tukožroutskou polévku jíme 7 - 14 dní, během této doby můžete sníst libovolné množství polévky. K ní si každý den dopřejeme jen povolené potraviny - další ovoce (kromě banánů) a zeleninu, později i bílé maso, ryby či rýži.