Lehká šlehačková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1/2 balíčku prášek do pečiva
250 g cukr krupice
citronová kůra
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme šlehačku, rozmícháme v ní vajíčka a přidáme ostatní suroviny. Podle chuti přidáme i citronovou kůru. Umícháme hladké těsto

  2. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě

  3. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky

  4. Podle chuti lze lehkou šlehačkovou bábovku dozdobit čokoládou nebo jakkoli jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!