Ricottový malakov recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- kakao 0,5 ks citron 250 g piškoty 6 lžic cukr moučka 500 g ricotta 1 balíček vanilkový cukr 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček smeta-fix
Postup Ricottový malakov
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si ušleháme smetanu se smeta-fixem. V misce smícháme ricottu s cukrem moučka a přidáme ušlehanou smetanu. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a šťávu z půlky citronu
Dortovou formu vyložíme folií. Na dno dáme vrstvu piškotů, na ně rozetřeme třetinu krému. Poté si nabereme do čajového sítka holandské kakao a krém jím posypeme. Pak uděláme další vrstvu piškotů, krému a kakaa
Nakonec dáme vrstvu piškotů. Poslední třetinu krému smícháme s kakaem a navrstvíme na piškoty. Ricottový malakov posypeme pořádnou vrstvou kakaa
Ricottový malakov necháme přes noc uležet v lednici a druhý den můžeme podávat.