Ricottový dezert se smetanou a čokoládou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 lžic marmeláda čokoláda 4 lžíce cukr moučka 2 lístky želatina 250 g ricotta 200 ml smetana ke šlehání
Postup Ricottový dezert se smetanou a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Želatinové lístky namočíme asi na 10 minut ve studené vodě. Čokoládu nastrouháme a uložíme zatím do lednice
Smetanu našleháme s oblíbenou marmeládou, ricottou a cukrem moučka. Smetanovou ricottu ohřejeme a promícháme s povolenou želatinou, kterou jsme dobře vyždímali
Připravíme dva větší nebo 4 menší poháry. Do poháru dáme lžíci smetanové ricotty, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou. Pokračujeme dále smetanou a čokoládou do spotřebování surovin. Naposledy posypeme čokoládou a poháry uložíme do lednice na ztuhnutí
Ricottový dezert se smetanou a čokoládou podáváme dobře vychlazený.