Vepřová žebírka pečená na medu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 dl vývar 2 ks žloutek 2 lžíce med 1 dl bílé víno 1/4 lžičky chilli koření 1/2 lžičky mletý zázvor worchesterová omáčka 1 kg vepřové žebírko
Postup Vepřová žebírka pečená na medu
Postup přípravy receptu
-
Celé kusy žebírek omyjeme, osušíme a u každé kosti nařízneme do hloubky asi 3 cm
Připravíme směs na potírání. Smícháme med se žloutky, chilli kořením a worchestrem.Na podlévání žebírek promícháme studený vývar s vínem a mletým zázvorem
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém žebírka prudce z obou stran opečeme
Vložíme je do pekáče i s výpekem. Osolíme, podlijeme připraveným vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Asi 15 minut před dokončením, žebírka potíráme medovou směsí a obracíme. Jakmile získají požadovanou zlatohnědou barvu můžeme je podávat
Pečená vepřová žebírka servírujeme na prkénku se sterilovanou zeleninou, hořčicí, kečupem a pečivem.