Vepřová žebírka pečená na medu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 dl vývar
2 ks žloutek
2 lžíce med
1 dl bílé víno
1/4 lžičky chilli koření
1/2 lžičky mletý zázvor
worchesterová omáčka
1 kg vepřové žebírko

Postup přípravy receptu

  1. Celé kusy žebírek omyjeme, osušíme a u každé kosti nařízneme do hloubky asi 3 cm

  2. Připravíme směs na potírání. Smícháme med se žloutky, chilli kořením a worchestrem.Na podlévání žebírek promícháme studený vývar s vínem a mletým zázvorem

  3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém žebírka prudce z obou stran opečeme

  4. Vložíme je do pekáče i s výpekem. Osolíme, podlijeme připraveným vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Asi 15 minut před dokončením, žebírka potíráme medovou směsí a obracíme. Jakmile získají požadovanou zlatohnědou barvu můžeme je podávat

  5. Pečená vepřová žebírka servírujeme na prkénku se sterilovanou zeleninou, hořčicí, kečupem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!