Fazolový guláš s bramborami, uzeninou a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 150 g slanina sůl 200 g brambory majoránka 2 ks cibule kmín 1 lžíce sádlo 150 g uzenina bazalka mletý pepř 1 plechovka sterilovaná kukuřice 1 plechovka sterilovaný hrášek mletá sladká paprika petrželka nebo pažitka 1 plechovka červené sterilované fazole jemný kečup 1 lžíce hladká mouka (vrchovatá lžíce)
Postup Fazolový guláš s bramborami, uzeninou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme společně se sádlem, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět
Vložíme nakrájenou uzeninu a lehce osmažíme. Okořeníme paprikou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a opět lehce osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a vaříme do změknutí brambor
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidáme podle chuti kečup, fazole i s nálevem, odkapaný hrášek a kukuřici a krátce povaříme. Můžeme dochutit troškou cukru
Na závěr okořeníme bazalkou, majoránkou a petrželkou nebo pažitkou.