Celeránky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 - 2 ks vejce strouhanka 1 ks celer 15 dkg salám 15 dkg sýr grilovací koření hladká mouka
Postup Celeránky
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme. Celer povaříme buď v celku a pak jej nakrájíme nebo jej nakrájíme rovnou a pak povaříme
Plátky celeru potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu či šunky. Opět potřeme rozšlehaným vejcem a na polovinu plátků dáme plátky nivy nebo eidamu. Pak na plátky se sýrem přiklopíme plátky bez sýru a přitlačíme. Celeránky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Díky tomu, že jsme vrstvy mezi sebou potírali, tak vše dobře drží pohromadě. Celeránky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova
Hotové celeránky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.