Celeránky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 - 2 ks vejce
strouhanka
1 ks celer
15 dkg salám
15 dkg sýr
grilovací koření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme. Celer povaříme buď v celku a pak jej nakrájíme nebo jej nakrájíme rovnou a pak povaříme

  2. Plátky celeru potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu či šunky. Opět potřeme rozšlehaným vejcem a na polovinu plátků dáme plátky nivy nebo eidamu. Pak na plátky se sýrem přiklopíme plátky bez sýru a přitlačíme. Celeránky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Díky tomu, že jsme vrstvy mezi sebou potírali, tak vše dobře drží pohromadě. Celeránky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova

  3. Hotové celeránky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy