Čerstvý cibulový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce ocet 3 lžíce majonéza 2 l voda zelené olivy 3 lžíce zakysaná smetana mletý černý pepř 1 ks oranžová paprika 600 g bílá cibule 5 ks baby rajče 4 hrstě rucola
Postup Čerstvý cibulový salát
Postup přípravy receptu
-
Ciluli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a rozdělíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší proužky. Rucolu očistíme a podle potřeby potrháme na stejné kousky
Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka
V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme a okořeníme pepřem
Vodu s octem a solí přivedeme k varu, vložíme do ní nakrájenou cibuli a jen krátce necháme přejít varem. Ihned vodu slijeme, cibuli přendáme do mísy a necháme vychladit
K vychlazené cibuli přidáme rajčata, papriky, olivy, rucolu a vše promícháme se zálivkou z majonézy a zakysané smetany. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 15 minut vychladit
Další možnou variantou přípravy čerstvého cibulového salátu je, že vynecháme zálivku z majonézy a zakysané smetany. Cibulový salát ochutíme jen olivovým olejem a zakapeme citronem nebo vinným octem
Čerstvý cibulový salát podáváme s pečivem.