Čerstvý pomerančový džus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cukr 8 l voda 3 ks pomeranč 1 ks citron 500 ml studená voda 3 dkg kyselina citronová
Postup Čerstvý pomerančový džus recept
Postup přípravy receptu
-
Do menšího hrnce si nakrájíme na kostky pomeranče i s kůrou a oloupaný citron. K tomu přidáme kyselinu citronovou a zalijeme 500 ml studené vody. Přikryjeme pokličkou a dáme do lednice na 24 hodin uležet.
Po 24 hodinách směs rozmixujeme dohladka. Poté si svaříme 8 litrů vody s cukrem a rozmixovanou směsí. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté si džus přecedíme a plníme do láhví.
Domácí pomerančový džus uchováváme v chladu.