Čerstvý pomerančový džus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
8 l voda
3 ks pomeranč
1 ks citron
500 ml studená voda
3 dkg kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce si nakrájíme na kostky pomeranče i s kůrou a oloupaný citron. K tomu přidáme kyselinu citronovou a zalijeme 500 ml studené vody. Přikryjeme pokličkou a dáme do lednice na 24 hodin uležet.

  2. Po 24 hodinách směs rozmixujeme dohladka. Poté si svaříme 8 litrů vody s cukrem a rozmixovanou směsí. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté si džus přecedíme a plníme do láhví.

  3. Domácí pomerančový džus uchováváme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!