Čertovská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- příloha 80-100 g cukr 6 stroužků česnek 150 ml olej 60 g sůl 100 ml ocet 1 kg rajčata 500 g cibule 3 ks feferonky 1 kg barevná paprika 2 lžíce polotučná hořčice
Postup Čertovská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
Dále přidáme nakrájený česnek, cukr, sůl, ocet, olej. Vše dusíme do měkka.
Směs ochutíme hořčicí a ještě krátce povaříme. Naplníme ještě teplé do skleniček a sterilujeme 30 min. při 85°C.
Čertovská omáčka se skvěle hodí ke grilovaným masům.