Čertovská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

příloha
80-100 g cukr
6 stroužků česnek
150 ml olej
60 g sůl
100 ml ocet
1 kg rajčata
500 g cibule
3 ks feferonky
1 kg barevná paprika
2 lžíce polotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.

  2. Dále přidáme nakrájený česnek, cukr, sůl, ocet, olej. Vše dusíme do měkka.

  3. Směs ochutíme hořčicí a ještě krátce povaříme. Naplníme ještě teplé do skleniček a sterilujeme 30 min. při 85°C.

  4. Čertovská omáčka se skvěle hodí ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!