Česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek sůl 3 ks vejce 50 g máslo 50 g sádlo 1 l voda 2 ks houska mletý černý pepř
Postup Česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Česnek lehce osmažíme na tuku, zalijeme horkou osolenou vodou a necháme několik minut povařit. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžičkou vhazujeme jako malé nočky do polévky, kterou jsme stáhli z ohně. Když sníh ztuhne, rozšleháme do polévky žloutky, ale nevaříme.
Takto připravenou česnečku ochutíme pepřem a petrželkou. Do hotové polévky přidáme na másle osmažené žemle. Česnečku ihned podáváme.