Česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
50 g máslo
50 g sádlo
1 l voda
2 ks houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Česnek lehce osmažíme na tuku, zalijeme horkou osolenou vodou a necháme několik minut povařit. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžičkou vhazujeme jako malé nočky do polévky, kterou jsme stáhli z ohně. Když sníh ztuhne, rozšleháme do polévky žloutky, ale nevaříme.

  3. Takto připravenou česnečku ochutíme pepřem a petrželkou. Do hotové polévky přidáme na másle osmažené žemle. Česnečku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!