Chalupářský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 8 ks brambory 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 500 g pórek 1 špetka pepř 2 dl sladká smetana 1 lžička mletá červená paprika 0 lžiček drcený kmín 0 kostek zeleninový bujón 500 g točený salám na ozdobu bylinky podle potřeby hladká mouka voda na podlití vegeta speciál
Postup Chalupářský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku nejprve zpěníme jemně nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek a krátce osmažíme. Potom přisypeme mletou sladkou papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé, zalijeme vodou a přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, nakrájený točený salám nebo salám junior. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Dále zalijeme horkou vodou, přidáme půlku bujónu a vaříme do změknutí brambor.
Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do guláše a krátce povaříme.
Podle chuti okořeníme, já používám vegetu.
Na talíři guláš posypeme čerstvými bylinkami - bazalkou, šalvějí, řeřichou a podobně.
Chalupářský guláš můžeme podávat s chlebem nebo jen tak.