Chalupářský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
8 ks brambory
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
500 g pórek
1 špetka pepř
2 dl sladká smetana
1 lžička mletá červená paprika
0 lžiček drcený kmín
0 kostek zeleninový bujón
500 g točený salám
na ozdobu
bylinky
podle potřeby
hladká mouka
voda na podlití
vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku nejprve zpěníme jemně nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek a krátce osmažíme. Potom přisypeme mletou sladkou papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé, zalijeme vodou a přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, nakrájený točený salám nebo salám junior. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Dále zalijeme horkou vodou, přidáme půlku bujónu a vaříme do změknutí brambor.

  2. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do guláše a krátce povaříme.

  3. Podle chuti okořeníme, já používám vegetu.

  4. Na talíři guláš posypeme čerstvými bylinkami - bazalkou, šalvějí, řeřichou a podobně.

  5. Chalupářský guláš můžeme podávat s chlebem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!