Chlebový koláč s cuketou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce strouhanka 500 g cuketa 2 ks rajče 80 g parmazán 100 g smetana ke šlehání 5 lžic panenský olivový olej 16 plátků italský chléb 2 lžíce čerstvé bylinky 30 g emetál podle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl
Postup Chlebový koláč s cuketou recept
Postup přípravy receptu
-
Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem.
Vejce rozšleháme se smetanou, špetkou soli a pepřem. Ve směsi namočíme plátky italského chleba (můžeme si ho podle potřeby přiříznout) nebo 32 plátků ciabatty a vyložíme jimi připravenou formu. Chlebový korpus zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 - 7 minut.
Cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cukety krátce podusíme na 2 lžících oleje a po vychladnutí ji vmícháme do zbylé vaječné směsi. Přidáme 50 g parmazánu, ementál, případně přisolíme nebo připepříme.
Směs vlijeme do formy s předpečeným chlebem a vrch poklademe plátky rajčat. V misce promícháme čerstvou strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Vzniklou drobenkou posypeme koláč, pokapeme zbylým olejem.
Chlebový koláč s cuketou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut.
Chlebový koláč s cuketou podáváme vlažný nebo i studený.