Chlebový koláč s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce strouhanka
500 g cuketa
2 ks rajče
80 g parmazán
100 g smetana ke šlehání
5 lžic panenský olivový olej
16 plátků italský chléb
2 lžíce čerstvé bylinky
30 g emetál
podle chuti
čerstvě mletý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou, špetkou soli a pepřem. Ve směsi namočíme plátky italského chleba (můžeme si ho podle potřeby přiříznout) nebo 32 plátků ciabatty a vyložíme jimi připravenou formu. Chlebový korpus zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 - 7 minut.

  3. Cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cukety krátce podusíme na 2 lžících oleje a po vychladnutí ji vmícháme do zbylé vaječné směsi. Přidáme 50 g parmazánu, ementál, případně přisolíme nebo připepříme.

  4. Směs vlijeme do formy s předpečeným chlebem a vrch poklademe plátky rajčat. V misce promícháme čerstvou strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Vzniklou drobenkou posypeme koláč, pokapeme zbylým olejem.

  5. Chlebový koláč s cuketou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut.

  6. Chlebový koláč s cuketou podáváme vlažný nebo i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!