Chřest s citronovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks pórek 800 g bílý chřest 6 plátků syrová šunka 1 balíček máslová citronová omáčka v prášku 150 ml bylinkový bujon na ozdobu 1 ks citron meduňka
Postup Chřest s citronovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme, konce odkrojíme. Výhonky překrojíme napůl. Pórek očistíme, listy rozebereme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Šunku také nakrájíme na dlouhé nudličky.
Vždy pět kousků chřestu svážeme nudličkami pórku a šunky.
Bylinkový vývar přivedeme k varu a vložíme do něj svazečky chřestu. Přikryté zvolna vaříme asi 20 minut.
Citronovou omáčku připravíme podle návodu, za stálého míchání ji necháme vzkypět a vaříme asi 1 minutu.
Svazky chřestu vyjmeme, dáme okapat a upravíme na talíře. Ozdobíme meduňkou, obložíme měsíčky citronu. Citronovou omáčku podáváme zvlášť.