Chřest s citronovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
800 g bílý chřest
6 plátků syrová šunka
1 balíček máslová citronová omáčka v prášku
150 ml bylinkový bujon
na ozdobu
1 ks citron
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, konce odkrojíme. Výhonky překrojíme napůl. Pórek očistíme, listy rozebereme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Šunku také nakrájíme na dlouhé nudličky.

  2. Vždy pět kousků chřestu svážeme nudličkami pórku a šunky.

  3. Bylinkový vývar přivedeme k varu a vložíme do něj svazečky chřestu. Přikryté zvolna vaříme asi 20 minut.

  4. Citronovou omáčku připravíme podle návodu, za stálého míchání ji necháme vzkypět a vaříme asi 1 minutu.

  5. Svazky chřestu vyjmeme, dáme okapat a upravíme na talíře. Ozdobíme meduňkou, obložíme měsíčky citronu. Citronovou omáčku podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!