Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 1 balíček řeřicha 0.5 ks citron 1 kg bílý chřest 500 g plátky platýse podle chuti 1 špetka cukr sůl mletý bílý pepř 125 ml bílé suché víno 150 g smetanový krémový sýr na ozdobu 5 plátků citron
Postup Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.
Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.
Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.
Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.
Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.