Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 balíček řeřicha
0.5 ks citron
1 kg bílý chřest
500 g plátky platýse
podle chuti
1 špetka cukr
sůl
mletý bílý pepř
125 ml bílé suché víno
150 g smetanový krémový sýr
na ozdobu
5 plátků citron

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.

  2. Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.

  3. Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.

  4. Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.

  5. Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!