Chutný zeleninový prejt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks vejce
2 ks cibule
400 g kapusta
1 kelímek smetana ke šlehání
400 g vařené brambory
2 ks syrové brambory
podle chuti
sůl
sušená majoránka
podle potřeby
strouhanka
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemno. Část brambor uvaříme, rozšťoucháme nebo prolisujeme a syrové brambory jemně nastrouháme.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kapustu a podusíme. Uvařené a syrové brambory přidáme do kapusty. Směs odstavíme a okořeníme drhnutou majoránkou, česnekem, osolíme a vmícháme smetanu (můžeme použít i mléko) a vejce. Pořádně promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku. Směs má být jako na bramboráky.

  3. Pekáč nebo zapékací mísu potřeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a v troubě upečeme do červena.

  4. Chutný zeleninový prejt podáváme s rajčatovým nebo okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!